Κ.Ε.Κ. Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη

Σεμινάρια ΕΦΕΤ – Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία

pexels-cottonbro-9811474

Προγράμματα κατάρτισης Επιπέδου 1 «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» (σεμινάριο ΕΦΕΤ). Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τις σχετικές βεβαιώσεις κατάρτισης (πιστοποιητικά).

Το Κ.Δ.Β.Μ. Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη ανταποκρινόμενο στις αυξανόμενες ανάγκες του εργατικού δυναμικού της χώρας αναλαμβάνει την οργάνωση και την πραγματοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης (σεμινάριο ΕΦΕΤ), με παρακολούθηση δια ζώσης (σε τάξη) και εξ αποστάσεως (elearning), που εξασφαλίζουν την επιτυχία στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ για την λήψη του πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007 (ΦΕΚ Β’ 1616), οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους (σεμινάριο ΕΦΕΤ), που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τον κανονισμό 852/2004 της Ε.Ε.

Το ανωτέρω πρόγραμμα στοχεύει στη μετάδοση γενικών και βασικών γνώσεων για την ορθή εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών/χειρισμών κατά την παραγωγή/επεξεργασία/αποθήκευση/μεταφορά /διακίνηση/διάθεση ασφαλών τροφίμων και την ορθή κατανόηση των υποχρεωτικών, από το νόμο και την τρέχουσα επιστημονική τεχνογνωσία, πρακτικών για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης – θέματα πιστοποίησης
Με την επιτυχή περάτωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος θα εκδίδονται από τον φορέα μας προσωρινές βεβαιώσεις παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος επιπέδου 1, οι οποίες δεν θα αντικαθιστούν ούτε υποκαθιστούν την επίσημη βεβαίωση την οποία και θα εκδίδει ο ΕΦΕΤ και θα αποστέλλει απευθείας στους δικαιούχους μετά από επιτυχή περάτωση προβλεπόμενης δοκιμασίας (εξετάσεις).

Εκπαιδευτικές Ενότητες (επίπεδο 1)

  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
  • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
  • Εργασιακό περιβάλλον
  • Πρακτικές καθαρισμού
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων 
 
 

Πληροφορίες στo τηλέφωνo : 2461025001

e-mail : [email protected][email protected]

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 09:00 π.μ. – 06:00 μ.μ.