Κ.Δ.Β.Μ. Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη

Νέο Μικτό Voucher από ΔΥΠΑ για 50.000 Εργαζόμενους και Ανέργους!!

Νέo μικτό πρόγραμμα κατάρτισης από ΔΥΠΑ για ανέργους και εργαζόμενους πάνω στις Πράσινες Δεξιότητες.

Εντός του ερχόμενου διμήνου θα ξεκινήσει το μικτό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με αιχμή τις πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους και εργαζόμενους. Στόχος, σύμφωνα με το διοικητή του φορέα Σπύρο Πρωτοψάλτη είναι έως το 2025 να έχουν πιστοποιηθεί 500.000 άνεργοι και εργαζόμενοι – εκ των οποίων το 68% γυναίκες σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες-  ώστε να βελτιωθεί η χαμηλή θέση που κατέχει η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς πίνακες που καταγράφουν τις εθνικές επιδόσεις στους τομείς της ανάπτυξης, ενεργοποίησης και αντιστοίχισης δεξιοτήτων.

  • «Ανακοινώσαμε την περασμένη Δευτέρα ότι θα ανοίξουμε εντός του Μαρτίου νέο μεγάλο πρόγραμμα για «πράσινες» δεξιότητες. ανέφερε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ.
  • «Θα είναι μόνο «πράσινες». Θα περιλαμβάνει 25 χιλιάδες άνεργους και 25 χιλιάδες εργαζόμενους

Όπως αναμένεται το επίδομα θα φτάνει τα 400 ευρώ για ανέργους και εργαζόμενους (με 80 ώρες κατάρτιση) οι οποίοι θα ολοκληρώνουν επιτυχώς τόσο τη φάση της Κατάρτισης όσο και της Πιστοποίησης.

christina-wocintechchat-com-0Zx1bDv5BNY-unsplash

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.