Κ.Ε.Κ. Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη

Privacy Policy

Webp.net-resizeimage

Η ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (στο εξής η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ) ενδιαφερόμαστε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας τους. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου στην οποία εξηγούμε πώς επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς δηλώνει ο χρήστης οπουδήποτε στην Ιστοσελίδα μας προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη νομιμότητα των σχετικών συναλλαγών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (ΕΚ 2016/679 GDPR), ePrivacy directive (2002/58/EC, τροπ. 2009/136/EC) όπως ισχύουν σήμερα σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

1.ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Yπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ η οποία εδρεύει στην Κοζάνη, Κασομούλη 8. Η παρούσα Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης. Στην αρχή της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. Η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σύμφωνα με το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι όροι αυτοί ενδέχεται να αλλάζουν οπότε οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να τους ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε την παρούσα Πολιτική περιοδικά, καθόσον ενδέχεται να την τροποποιούμε ανά χρονικά διαστήματα. Χρησιμοποιούμε τη δημοφιλή μέθοδο SSL (Secure Socket Layer) για  την επίσκεψη του ιστοτόπου μας σε συνδυασμό με το υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα περιήγησης. Πρόκειται γιά μια κρυπτογράφηση 256-bit. Αν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση 256-bit, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία v3 των 128 bit. Η κρυπτογράφηση μίας σελίδας του ιστοτόπου μας εμφανίζεται από την κλειστή αναπαράσταση του εικονιδίου κλειδιού ή κλειδώματος στην κάτω γραμμή κατάστασης του προγράμματος περιήγησης η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ λαμβάνει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας από τυχαία ή εκ προθέσεως χειραγώγηση, μερική ή ολική απώλεια, καταστροφή ή από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων. Τα μέτρα ασφαλείας μας βελτιώνονται συνεχώς σύμφωνα με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας 

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς τηρούνται και αποθηκεύονται από εμάς μόνο  για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του  σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας; Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

  1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 2.1 Η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για θεμιτούς και νόμιμους σκοπούς που συνδέονται με την εκπλήρωση των έννομων συμφερόντων της και δεν τα μεταβιβάζει, πωλεί, εκχωρεί ή ανταλλάσσει με κανένα τρίτο πρόσωπο εκτός της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι αξιόπιστη, ακριβής και πλήρης.

 2.2 Σε περίπτωση κατά την οποία οι χρήστες της ιστοσελίδας, παρέχουν οικειοθελώς προσωπικά τους δεδομένα (π.χ. το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση του email ), η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ δύναται να τα συγκεντρώνει σε Αρχείο και να τα επεξεργάζεται για τον κάτωθι αναφερόμενο σκοπό. 

 2.3 Σκοπός της επεξεργασίας είναι η κατά συναίνεση των φορέων των προσωπικών δεδομένων επικοινωνία, για την παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα προγράμματα μας, πληροφοριών για μελλοντικές εκδηλώσεις, διάφορων εκπαιδευτικών νέων και εγκυκλίων ή στην περίπτωση που ο επισκέπτης επιθυμεί να γίνει μέλος της Ιστοσελίδας μας προκειμένου να μπορεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών της, όπως είναι η αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter) ή η αποστολή ενημερωτικού υλικού, η οποία έχει διαφημιστικούς σκοπούς και προωθεί τις υπηρεσίες της Εταιρείας προς τους ενδιαφερόμενους. 

 2.4 Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ. Οποιαδήποτε επικοινωνία με το διαχειριστή της ιστοσελίδας γίνεται με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση gdpr@kekea.gr

 2.5 Η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ και εφόσον ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν: 

(α) Ο χρήστης εγγράφεται στην υπηρεσία λήψης ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου (newsletter) του www.kekea.gr     τότε συλλέγεται: 

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email)

(β) Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στη σχετική φόρμα επικοινωνίας από την οποία συλλέγονται τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο 
  • Email 
  • Τηλέφωνο

 2.6 Τα δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας όπως αναφέρονται ανωτέρω και η νομική βάση επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 6 παρ. 6 του Κανονισμού, είναι η άσκηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας μας. Σε κάθε περίπτωση δικαιούσθε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή.

 

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα; Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

2.7  Ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία – Newsletters

Εφόσον ο χρήστης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή προς αυτόν ενημερωτικού ή/και προωθητικού υλικού για διαφημιστικούς λόγους, η διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στο MailChimp, πάροχο υπηρεσιών & μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας, αποστέλλοντας email στο gdpr@kekea.gr και το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή της λήψης των ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων μας. Σε κάθε newsletter που λαμβάνετε έχετε επίσης τη δυνατότητα κατάργησης της αποστολής (unsubscribe) με σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του email. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στις παραπάνω βάσεις δεδομένων, μέχρι να ζητήσετε ρητά την αφαίρεσή της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας χρήση των συνδέσμων διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε ή ζητώντας την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν ζητάτε την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στείλτε μας το email σας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα αλληλογραφίας. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να αποκτήσετε τη συγκατάθεση των γονέων, κηδεμόνων ή ασκούντων τη γονική μερίμνα, πριν συνδεθείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς ή ενημερωτικούς λόγους, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.Αν η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει στη βάση μας τότε θα λαμβάνετε περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς. 

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

3.1 Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με  το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι χρήστες, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα τους στην Εταιρεία έχουν τα εξής Δικαιώματα: 

3.2 Δικαίωμα πρόσβασης 

Σύμφωνα με το άρθρο 15 ΓΚΠΔ έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε. Συγκεκριμένα, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς επεξεργασίας, την κατηγορία των προσωπικών δεδομένων, τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους έχει γνωστοποιηθεί τα δεδομένα σας ή ο σχεδιαζόμενος χρόνος αποθήκευσης, η ύπαρξη δικαιώματος για τη διόρθωση, τη διαγραφή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας ή την αντίθεση της  επεξεργασίας αυτών προς το σκοπό αυτό μπορείτε να μας αποστείλετε email στο  gdpr@kekea.gr
3.3 Δικαίωμα διόρθωσης:
 

Σύμφωνα με το άρθρο 16 ΓΚΠΔ , έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωσή τους αν είναι ελλιπή, αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]     

3.4 Δικαίωμα διαγραφής: 

Σύμφωνα με το άρθρο 17 ΓΚΠΔ έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε από εμάς την διαγραφή αποθηκευμένων προσωπικών δεδομένων τα οποία επεξεργάζεται η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ιδίως όταν: 

  • Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία. 
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας και ανακαλείτε τη συγκατάθεση αυτή. 
  • Τα δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα. Το ανωτέρω δικαίωμα δεν υφίσταται ιδίως όταν: 
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων. 
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης της Εταιρείας που επιβάλλει την επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματός σας και σε περίπτωση μη ικανοποίησης, για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο

 [email protected] 

3.5 Δικαίωμα εναντίωσης:Σύμφωνα με το άρθρο 21 ΓΚΠΔ 

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της Εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων. Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε    e-mail στο [email protected]

3.6 Δικαίωμα εναντίωσης στην απευθείας εμπορική προώθηση:

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης. Μπορείτε να δηλώσετε τη σχετική επιθυμία σας με τους ακόλουθους τρόπους: 

  • Ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε e-mail με προωθητικό περιεχόμενο
  • Αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]

3.7 Δικαίωμα στην φορητότητα: 

Σύμφωνα με το άρθρο 20 ΓΚΠΔ στις περιπτώσεις που η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα στηριζόμενη στη συγκατάθεσή σας ή βάσει σύμβασης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτο πρόσωπο. Το ανωτέρω δικαίωμα αφορά μόνο αφορά μόνο προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς σε εμάς. Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο [email protected]     

 

3.8 Δικαίωμα περιορισμού:

Σύμφωνα με το άρθρο. 18 ΓΚΠΔ έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων  στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων και μέχρι η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ να επαληθεύσει την ακρίβεια αυτών. Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι παράνομη και αντιτάσσεστε στη διαγραφή τους ζητώντας αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους. Όταν η Εταιρεία ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά σας είναι απαραίτητα για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων. 
  • Όταν αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των δεδομένων σας από την Εταιρεία που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της τελευταίας και μέχρι να επαληθευθεί ή ύπαρξη οι μη νόμιμων λόγων της Εταιρεία που υπερισχύουν των ελευθεριών ή δικαιωμάτων σας. 

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο

[email protected] 

3.9 Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή: 

Ως Υποκείμενο των δεδομένων που μας παρέχετε μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ασκήσετε τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ενημέρωσης και πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής (δικαίωμα στην λήθη), περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας και του δικαιώματος αντίρρησης ως προς την επεξεργασία με χρήση των κατάλληλων εντύπων. Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας Δεδομένων [email protected] δωρεάν εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του. 

Έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr → Τα δικαιώματά μου → Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.